per fles
42,00
41,25
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 18 flessen

Bouchard Père & Fils Meursault Les Clous

Meursault Les Clous is een wijngaard die door zijn bijzondere bodemgesteldheid een grotere reputatie heeft dan menig “gewone” Meursault (met de enkele dorpsappellatie). Zijn mineraliteit geeft hem een extra dimensie in vergelijk met de veelal “mollige stijl” van de dorps Meursaults.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste producenten van wijn in de wereld, zowel qua volume als qua omzet. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Even ten westen van het dorp Meursault op de helling van de Côte de Beaune op een bodem van kalksteen en mergel met een harde ondergrond.

Wijnkaartbeschrijving

Toonbeeld hoe Chardonnay in zijn oorsprong, de Bourgogne, kan zijn: elegant, complex, mineralig met mooie fruittonen en hint van toast. Lang nablijvende afdronk.

Wijnspijssuggestie

Goede begeleider van kreeft, visgerechten in saus, kalfsvlees met roomsaus.

Extra informatie

Meursault Les Clous is een zogenaamde "lieu-dit": een wijngaard waarvan de ligging duidelijk is omschreven. De totale omvang ervan is iets meer dan 18 ha, waarvan Bouchard ruim 8,5 ha in eigendom heeft. De ligging van deze wijngaard is op de helling van de Côte de Beaune en de kalkachtige mergelbodem met zijn harde ondergrond zijn vergelijkbaar met de bodem van Corton-Charlemagne Grand Cru. Dit maakt dat Bouchard bij de oogst en vinificatie van deze bijzondere wijn alle zorg en aandacht geeft die de Premier Crus in Meursault ook krijgen. Bij kenners is de Meursault Les Clous zeer gevraagd. De fermentatie en lagering geschiedt op Frans eikenhouten vaten, waarvan maximaal 15% nieuw zijn. De mineraliteit en de bloemen aroma's alsmede de aardste tonen en de hint van toast geven Les Clous zijn specifieke karakter: door de intensiteit heeft hij een romige lang nablijvende afdronk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bouchard Père & Fils Meursault Les Clous” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *