per fles
12,49
12,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf Momenteel niet leverbaar

Boschendal 1685 Sauvignon Blanc, Grande Cuvée

(1 klantbeoordeling)
Momenteel niet op voorraad.

Stuur een email naar info@wijnenwereld.nl, dan informeren wij u, wanneer we de nieuwe jaargang binnen hebben.

De Boschendal Sauvignon blanc uit Zuid-Afrika is gemaakt van een blend van met name sauvignon blanc en een klein beetje semillon. Aroma’s van tropisch fruit en kruiden komen je tegemoet. Ook zijn er hinten van groene vijgen en limoen te ontdekken. De wijn is door de sur lie rijping romig en harmonieus van smaak.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk als aperitief en een ideale partner bij gerookte zalm, calamari, schelp- en schaaldieren, gevogelte en kalfsvlees.

Extra informatie

De Boschendal 1685 Sauvignon Blanc uit Zuid-Afrika is gemaakt van een blend van met name sauvignon blanc en een klein beetje semillon. Aroma's van tropisch fruit en kruiden komen je tegemoet. Ook zijn er hinten van groene vijgen en limoen te ontdekken. De wijn is door de sur lie rijping romig en harmonieus van smaak.

1 beoordeling voor Boschendal 1685 Sauvignon Blanc, Grande Cuvée

  1. Henny

    Heerlijke wijn!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *