35 South Sauvignon Blanc Viña San Pedro

Helaas kunnen we dit artikel niet meer leveren. 

Een goed alternatief is de Anakena Sauvignon Blanc. We hopen dat we u hiermee mogen overtuigen.

De 35 South wijnen van Viña San Pedro zijn een hommage aan het gebied waar in 1865 de broers Correa Albano hun wijnbedrijf stichtten. Door dit gebied loopt de 35e breedtegraad. De druiven voor deze wijn groeien in de La Huerta en San Miguel wijngaarden bij Molina. De wijn heeft een bleekgele kleur met een zweem van groen. In de geur is naast een groenige impressie (tomatenblad) grapefruit, ananas en mango te herkennen. De smaak is fris met evenwichtige zuren en fruitigheid.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Chili

Chili heeft een perfect klimaat voor het verbouwen van wijn. De condities zijn uitstekend met in het oosten het Andes gebergte en in het westen de Stille Oceaan. Dit zorgt voor een droog klimaat met veel zonlicht, wat weer mooie krachtige en aromatische wijnen oplevert.

Chili staat van oudsher bekend om zeer goede cépage wijnen van chardonnay, sauvignon blanc en merlot. Maar de wijnmakers zijn zeer innovatief en proberen steeds vaker wijnen van andere druiven uit en ze maken ook mooie blends.

Wijnspijssuggestie

Naast een goed aperitief is deze wijn een mooi gezelschap voor vis, schelpdieren en salades.

Extra informatie

De oprichters van Viña San Pedro in 1865 waren de broers Correa Albano. Op zoek naar de beste plek voor wijnbouw vonden zij een gebied in de Curicó Vallei. Als hommage aan hun start daar, precies op de 35e breedtegraad worden nu een serie wijnen gemaakt met hoge fruitintensiteit en een aantrekkelijke zachte smaak. De verantwoordelijke voor de 35 South wijnen is Miguel Rencoret. Hij werkte bij gerenommeerde wijnbedrijven zoals Viña Santa Rita en Mondavi. Een deel van de druiven voor deze Sauvignon Blanc groeit in hun La Huerta wijngaard gelegen in een koele zone met invloed van de Andes: het andere deel komt uit hun San Miguel wijngaard waar door lage temperaturen perfecte omstandigheden zijn om Sauvignon te verbouwen. De oogst vindt plaats voor dag en dauw zodat de druiven nog de koelte van de nacht hebben en om oxidatie tegen te gaan. De opbrengst per hectare ligt tussen de 12 en 15 ton. Bij aankomst in de kelder ondergaan de druiven eerst een koude maceratie gedurende 4 tot 6 uur (op 10-12 °C). Hierna volgt de persing waarbij de eerste en de tweede most wordt gescheiden. Beiden worden vervolgens apart in RVS gevinifieerd gedurende 20 dagen op 14 °C, zodat de citrusaroma's en het frisse karakter van de druif bewaard blijven. Hierna wordt besloten welk deel van de 1e en 2e wijn in de uiteindelijke blend wordt gebruikt. De wijn heeft een bleekgele kleur met een zweem van groen. In de geur is naast een groenige impressie (tomatenblad) grapefruit, ananas en mango te herkennen. De smaak is fris met zuren en fruitigheid.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “35 South Sauvignon Blanc Viña San Pedro” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *