Bereidingstijd 30 minuten
Recept voor 4 personen
Ingrediënten | Werkwijze |
320 g Tagliatelle
125 ml kookroom 100 g ricotta 75 g bakboter 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 300 g diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt 150 g zalm zout en versgemalen zwarte peper snufje versgeraspte nootmuskaat versgeraspte parmezaanse kaas
|
Leg de zalm in een ovenschaal. Doe er een klein beetje olijfolie overheen en zet hem 25 minuten in de oven op 100 graden.
Meg de room met ricotta in een keukenmachine. Smelt in een koekenpan de boter met de knoflook op gematigd vuur. Voeg, als de boter niet meer sist, de spinazie toe en sauteer haar 2 tot 3 minuten. Haal de pan van het vuur, laat de spinazie iets afkoelen en schep haar door het ricotta mengsel. Breng op smaak met wat zout versgemalen peper en nootmuskaat. Bereid de Tagliatelle volgens de instructies op de verpakking. Doe de pasta terug in de pan, schep de spinazie-ricotta saus en de zalm erdoor. Verwarm alles een paar minuten. Serveer op vier warme borden met parmezaanse kaas. |
Wijntips: Castilla de Molina Chardonnay Reserva en 35 South Chardonnay Reserva